Quinten en Elly op reis

Samenvatting

We hebben 8315 km gereden en zijn door 15 landen gereisd (soms maar heel eventjes). In chronologische volgorde:

Duitsland-Polen-Slowakije-Hongarije-Servie-Macedonie-Griekenland-Albanie-Monte Negro- Kroatie-Bosnie (stukje enclave in Kroatie)-Slovenie-Italie-Frankrijk-Belgie.

Wat bijvoorbeeld heel apart was om vlak langs Kosovo te rijden, je weet dan, hier achter de bergen ligt dat land, waar je blijkbaar niet zomaar naar toe kunt gaan. Je ziet het wel op de richtingborden staan (Pristina). Ook Albanie was natuurlijk heel bijzonder.

In Polen (zloti), Hongarije (forint), Servie (dinar), Macedonie (denar), Albanie (lek) en Kroatie (kuna) hebben ze nog vreemde valuta, de rest heeft euro's.

We hebben in totaal in 7 hotels, 11 campings, 1 bungalow en 1 bed & breakfast verbleven.

Het verkeer was soms lastig in de steden en natuurlijk in Albanie, maar Quinten kan heel goed rijden, hij doet het ook graag, dus dat was geen probleem. We waren voor de eerste keer met deze auto, die is heel goed bevallen en we hebben geen enkel probleem ermee gehad. Wat we gehoord hadden is dat de Grieken als gekken rijden, hiervan is ons niets gebleken, ze houden alleen van toeteren

Laughing
.

Het weer was soms erg wisselvallig en zeker niet zoals we verwacht hadden. De eerste weken was het koud en nat, later ook nog een paar natte dagen gehad, maar het mocht de pret niet drukken.

Samenvattend was het een geweldige reis. Het was leuk dat alle vooraf bedachte plannetjes nu werkelijkheid werden. Er was eigenlijk niets dat we achteraf anders zouden doen.

Wie weet hebben we iemand geïnspireerd.

Reacties

Reacties

Corina

Wat een leuke verrassing om weer wat op de site te kunnen lezen, ik houd wel van die wetenswaardigheden. En inspirerend zijn jullie zeker!

Wout-Sonja

Interressant het totaal overzicht , ook alle geldsoorten, die nog steeds in omloop zijn. Euro is toch wel heel erg gemakkelijk als je aan het reizen bent, anders ben je altijd weer veel tijd kwijt aan het steeds maar omrekenen..toch.
Geweldige ervaring was het voor jullie...enne wanneer komt de baby??

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!